Редактор: e-mail: Снимка: Булфото, архивТричленен състав на Върховния административен съд потвърди решението

...
Редактор: e-mail: Снимка: Булфото, архивТричленен състав на Върховния административен съд потвърди решението
Коментари Харесай

Върховният административен съд окончателно позволи на Джок Полфрийман да напусне България

Редактор: 

e-mail: 

Снимка: Булфото, списък

Тричленен състав на Върховния административен съд удостовери решението на Административен съд София-град и по този начин дефинитивно анулира заповедта на шефа на Дирекция „ Миграция ” при Министерство на вътрешните работи, с която австралиецът на Джок Полфрийман беше наложена възбрана за овакантяване на Република България. Това оповестиха от пресслужбата на Върховен административен съд.

Върховните съдии показват в решението си, че според Закона за чужденците в Република България възбрана за овакантяване на страната се постанова на чужденец, който е наказан с влезнала в действие присъда и не е изтърпял наложеното наказване отнемане от независимост. Предвид това, че Джок Полфлийман е предварителното условно освободен, основанието за възбраната е отпаднало. Присъдата наказване " отнемане от независимост " в размер на 20 години е дейно приведено в осъществяване и търпяна от лицето до 20.09.2019 година, когато то е условно предварително освободено от изтърпяване на остатъка от наказването, според определение на Софийски апелативен съд от 19.09.2019 година

Заповедта на шефа на дирекция „ Миграция “ беше издадена по предложение на Софийска градска прокуратура, напомнят от съда.

Полфрийман бе наказан на 20 години затвор за за убийството на студента Андрей Монов осъществено в центъра на София. Миналата година обаче чужденецът бе освободен от Софийския апелативен съд 6 години и половина преди изтърпяване на цялостното наказване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР